Niet boos zijn op jezelf…

Wees niet boos op jezelf, voor al die keren dat je op de bank bent gaan hangen en Netflix hebt gekeken, terwijl je een gezonde wandeling had kunnen maken. Wees niet boos op jezelf voor die zak M&M’s die je gegeten hebt na een ruzie met je geliefde. Wees niet boos op de keuze die je maakte waarvan je op het moment zelf al wist dat het niet de juiste keuze was. Wees niet boos op je lichaam omdat het er niet uit ziet zoals je graag zou willen, of ongezonder is dan het zou moeten zijn. Wees niet boos op al de tijd die je niet hebt benut om aan jezelf te werken en jezelf gezonder maken.

Je wilt nu veranderen. En dat is goed. Je kunt het verleden niet meer veranderen, laat het voor wat het is. Begin je verandering met een positief gevoel. Hou van je lichaam zoals het is. Het heeft je gebracht naar waar je nu bent. Het heeft je gegeven wat je nu hebt. Je leeft nog en bent in staat een betere, gezondere toekomst voor jezelf te creëren.

Wees dankbaar voor wat er wel is. Voor de bewustwording dat je gezonder wilt worden. Voor je lichaam dat de kracht heeft om te veranderen. Voor de mensen om je heen die je stimuleren, die maken dat je gezond wil worden. Misschien zijn het je kinderen, met wie je gewoon lekker wilt spelen en naar het strand wil deze zomer. Misschien is het je partner of een nieuwe liefde, die maakt dat je de beste versie van jezelf wilt zijn. Misschien ben je het zelf, omdat je weet dat je meer verdient dan dit. Laat het in ieder geval jezelf zijn, want je verdient meer dan dit. Je verdient meer dan ongelukkig zijn in een ongezond lichaam.

Dus wees trots op jezelf dat je ook maar 1 stapje in de goede richting zet. Maak vandaag een wandeling van een half uur. Wees dankbaar en trots, en ga daarna lekker Netflix kijken :-)